Pulszone visualisering

Nyskabende aktivitetspark på vej

Sundhed og motion er i højsædet, når Kildebjerg Rys nyskabende aktivitetspark Pulsparken åbner for børn og voksne i foråret 2012.

Aktivitet, sundhed og fællesskab i levende omgivelser er nøgleordene for det nyskabende projekt Pulsparken, der kommer til at bestå af en legezone, en sansezone og en pulszone. De tre zoner er placeret henholdsvis ved Ry-Hallerne, i den vestlige del af Kildebjerg Ry og ud mod Skanderborgvej.

”Tanken er at skabe rum til at dyrke både organiseret og uorganiseret idræt, så både de, der normalt benytter foreningslivet og dem, der ikke gør, vil føle sig mødt af spændende tilbud. Vi er meget begejstrede for tanken om Pulsparken, som uden tvivl vil være med til at øge borgernes sundhed,” siger direktør Jens Mastrup fra Kildebjerg Ry.

Pulsparken rummer plads til både enkelte idrætsudøvere, større grupper af faste hold og løst sammensatte grupper, der dyrker en specifik sport eller mødes for at være aktive sammen. Parken har bevidst ingen regler, men skal derimod skaber rammerne for, at brugerne kan være aktive på den måde, der passer dem bedst.

Støtte fra fond og erhvervsliv

Etableringen af aktivitetsparken er støttet af Lokale- og Anlægsfonden, der i juni 2011 har givet et tilskud på 3 mio. kroner. Den samlede pris er 4,2 mio. kroner, så Kildebjerg Ry er netop nu på jagt efter yderligere støtte.

Den sundhedsfremmende park etableres derudover i samarbejde med de lokale virksomheder Rival, AKVA Waterbeds og Pressalit samt Ry Hallerne. De tre virksomheder vil på forskellig vis afspejles i de tre zoner: Rival står for legezonen, Pressalit står for pulszonen og AKVA Waterbeds står for sansezonen.

”Det er særdeles positivt, at de tre virksomheder har engageret sig i projektet. Vi forventer, at deres engagement vil trække endnu flere virksomheder til at deltage på forskellig vis. Derudover er vi glade for, at Lokale- og Anlægsfonden har valgt at støtte etableringen af parken,” fortæller Jens Mastrup.

De tre zoner i Pulsparken forbindes med gangsystemer til løbende, ridende, rulleskøjteløbere og gående. Det er det anerkendte arkitektfirma CEBRA Arkitekterne fra Århus, der står bag oplægget til zonerne.

Fakta om Pulsparken:

• Aktivitetsparken skal efter planen stå klar til åbning i foråret 2012
• Parken består af tre zoner, der ligger henholdsvis ved Ry-Hallerne, i den vestlige del af Kildebjerg Ry og ud mod      Skanderborgvej.
• Ry-virksomhederne Rival, AKVA Waterbeds og Pressalit står hver bag en zone
• Der etableres stisystemer mellem zonerne