Kildebjerg Ry visualisering vestfasen med udsigt til golfbanen

Golfanlæg på internationalt topniveau

Den internationalt anerkendte golfbanearkitekt Line Mortensen og den dansk topspiller Søren Kjeldsen skal i fællesskab designe det nye golfanlæg i Kildebjerg Ry.

”Søren Kjeldsen er en af Danmarks bedste golfspillere, så der er ingen tvivl om, at det er noget af et scoop at få ham med som co-designer på golfanlægget,” siger adm. direktør Thomas Lauritzen fra selskabet Proark Golf, der ejer golfanlægget.

”Med sine mangeårige erfaringer fra verdens golfbaner og Line Mortensens kompetencer som golfbanearkitekt er vi sikret et golfanlæg på et topprofessionelt niveau,” fortsætter Thomas Lauritzen.

Golfanlægget får navnet ”Proark Golf – Kildebjerg Ry”. Det 110 hektar store golfanlæg kommer til at rumme en 18-hullers golfbane samt en 9-hullers Pay & Play-bane. Anlægget, der forventes færdigt senest medio 2010, bliver samtidig Søren Kjeldsens officielle hjemmebane i Danmark.

Perfekte rammer for unikt anlæg

Forventningerne til golfanlægget er store hos både Søren Kjeldsen og Line Mortensen, der begge glæder sig til at komme i gang med designarbejdet.

”Jeg glæder mig virkelig meget til at prøve kræfter med banedesign. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Line Mortensen, Kildebjerg Ry og Proark Golf om at skabe en flot og udfordrende bane,” fortæller Søren Kjeldsen.

”Det bliver en rigtig spændende opgave, da de naturskønne omgivelser skaber perfekte rammer for et flot golfanlæg. Jeg er derfor sikker på, at vi vil kunne skabe et unikt anlæg på dansk grund,” tilføjer Line Mortensen.

Fakta om Søren Kjeldsen:

– Professionel golfspiller
– Debuterede på golfsportens European Tour i 1998
– Har foruden turneringer i Europa blandt andet spillet turneringer i Kina, Singapore, Malaysia, Filippinerne, Mellemøsten, Australien og USA
– Har blandt andet vundet The Diageo Championship at Gleneagles i 2003

Fakta om Line Mortensen:

– Uddannet landskabsarkitekt
– Bosat i golfsporten moderland Skotland
– Som første dansker optaget på European Institute of Golf Course Architects (EIGCA)
– Har arbejdet på projekter i England, Tyskland, Holland, Spanien og Danmark