04 Ved Søen

60 nye seniorboliger i Kildebjerg Ry

SØM ejendomme A/S har de seneste 12 måneder været i tæt samarbejde med AART architects og Kaj Ove Madsen A/S Aarhus om et nyt seniorbofællesskab i Kildebjerg Ry.

Området ved golfbanen var fra kommunens side tiltænkt de typiske rækkehusprojekter, men Claus Pihlmann fra SØM ejendomme A/S havde en anden vision for området. “Nu er jeg ikke selv en del af seniorsegmentet, men når jeg en dag bliver det, så håber jeg da, at jeg får mulighed for at bo i noget, som minder om det her”, siger Claus Pihlmann. Han fortæller, at kunsten i et seniorbofællesskab består i balancen mellem det, at hver enkelt beboer kan få lov være sig selv og det, have let adgang til fællesskabet, uden at det virker påtaget. “Små hyggelige kroge, hvor der både er taget højde for lysindfald og vindforhold, er enormt vigtige elementer, som oftest bliver overset i sådanne byggerier. 

Den unikke beliggenhed direkte ud til golfbane og sø forpligter, og følelsen af kvalitet afspejles da også i materialerne, som bygherre SØM ejendomme A/S har valgt til projektet. De kommende lejere kan se frem til et hjem præget af frirum og velvære, hvor der bl.a. er mulighed for kreativ udfoldelse i værkstedet, en afslappende tur i varmvandsbassinet eller en hyggelig samtale med naboen i biblioteksstuen med biopejs.

Det kuperede terræn gør, at stueetagerne på bagerste række stadig har fuld udsigt over sø og golfbane. Der vil derfor være noget for enhver smag, hvadenten du er til udsigten med det store perspektiv, eller det jordnære, hvor man kommer helt tæt på sø og ænder lige ned til den lille sti, som fører direkte til golfhuset på den anden side af søen”, fortæller Claus Pihlmann.

Bygherre SØM ejendomme A/S forventer, at projektet vil stå færdigt april 2022 og begynder derfor allerede udlejningen inden for de næste par måneder. “Vi har været længe undervejs og har både udfordret og fået ændret lokalplanen for at kunne gennemføre projektet. Det er derfor enormt givende at se, at alle idéerne fra tegnebrættet nu også bliver realiseret i virkeligheden. Jeg er dog ikke helt tilfreds, før jeg ser en lejer med et glas rosé i hånden, kørende i en af vores golf-biler. Det er detaljer og tanker som disse, der bidrager til den samlede herlighedsværdi i projektet”, fortæller Claus Pihlmann.

Læs mere om SØM ejendomme her.