Infrastruktur

Kildebjerg Ry ligger centralt placeret i Østjylland, og på 10 minutter kan man nå såvel Herningmotorvejen som E45.
Erhvervsgrundene i Kildebjerg Ry ligger samtidig i naturskønne omgivelser midt i Søhøjlandets pragtfulde natur med udsigt til skove og søer. Himmelbjerget ligger lige i nærheden, mens Gudenåen og Silkeborg-søerne er lige om hjørnet.

Kildebjerg Rys centrale placering gør stedet ideelt for den travle og dynamiske virksomhed. De mange transportmuligheder til og fra byområdet betyder, at adgangen er let og effektiv: Motorvejsnettet i både nord/syd- og øst/vestgående retning kan nås med kun få minutters kørsel. Toget har adskillige daglige afgange fra stationen i Ry til blandt andet Århus og Silkeborg. Bybus forbinder området med resten af Ry og stationen. Lufthavnene i Billund, Tirstrup og Karup er inden for rækkevidde med blot en times kørsel.

Flere busser kobler Kildebjerg Ry sammen med den øvrige offentlige trafik. Se mere i boksen til højre.

Helhedsplanlægningen af Kildebjerg Ry sikrer samtidig, at området har et velfungerende og effektivt vejnet, ligesom stier og tunneler giver sikker adgang til alle områdets kvaliteter til glæde for både beboere og erhvervsliv.

Kreative og veluddannede borgere i en levende by

Kildebjerg Ry er et attraktivt byområde for vidensvirksomheder, der stiller store krav til højtkvalificeret og veluddannet arbejdskraft. Ry er kendt som en by med mange kreative hoveder, som ser det som en fordel at arbejde i lokalområdet, hvor børnene går i daginstitutioner og skoler. Og så ligger Århus-områdets stærke erhvervs-, uddannelses- og forskningsmiljø kun 25 minutters kørsel væk. Det betyder, at virksomhederne i Kildebjerg Ry har let adgang til en arbejdsstyrke med væsentligt flere veluddannede end landsgennemsnittet.
Samtidig har området omkring Ry i forvejen en meget høj koncentration af højtuddannede borgere, hvoraf mange er beskæftigede i vidensbaserede erhverv og mange har etableret sig med små selvstændige virksomheder med stor specialviden.

I boksen til højre kan du læse Rambølls rapport om valg af lokalisering for vidensvirksomheder. Rapporten er fra 2008, men stadig lige aktuel.