Golfbanen

Silkeborg Ry Golfklub råder over Danmarks største golfanlæg med 54 huller fordelt på 27 huller i Silkeborg (tre 9 hullers-sløjfer), 18 hullersbanen i Ry samt en 9 hullers pay & play-bane også i Ry. Begge baner i Ry er af international standard.

Golfanlægget I Kildebjerg Ry er centralt placeret og består af træningsområde og 27 golfhuller, fordelt på 9 hullers Pay & Play bane og en 18 hullers mesterskabsbane for registrerede golfspillere.

Træningsområdet og Pay & Play banen kan anvendes af alle, uanset om man aldrig har spillet golf før. Pay & Play banen er blandt landets bedste af sin slags og indeholder også udfordringer for den øvede golfspiller med både par 3 huller og længere par 4 -og par 5 huller. Tag familien og vennerne med og leg kølleswingere for en dag. Læs mere om Pay & Play her.

På 18-hullers mesterskabsbanen, skal man have ’golfkørekort’ og DGU-nr. for at kunne spille. Golfkørekortet kan tages via et prøvemedlemskab hos Silkeborg Ry Golfklub, som driver baneanlægget i Kildebjerg Ry. Silkeborg Ry Golfklub er en af Danmarks største og ældste golfklubber med unikke faciliteter i både Silkeborg og Ry. Omdrejningspunktet er et hyggeligt socialt fællesskab omkring de gode golfoplevelser for klubbens medlemmer og gæster. Se mere på srgolf.dk.

I klubhuset holder Cafe Greenhouse til, som byder alle velkommen – både golfspillere og de som bare kommer forbi for at nyde en kop kaffe eller godt til ganen med udsigt over den smukke golfbane.

Herunder kan du se billeder fra golfbanen i Kildebjerg Ry:

Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry Ecco-tour
Golfbanen Kildebjerg Ry, golfklubhuset
Golfbanen Kildebjerg Ry, golfklubhuset
Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfklubhuset, Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry, turnering
Golfbanen Kildebjerg Ry, Pay Play-banen
Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry

Store turneringer på banen i Kildebjerg Ry

Også de store turneringer har fået øjnene op for golfbanen i Kildebjerg Ry. Siden sommeren 2014 har ECCO-touren spillet på den nye golfbane, som får stor ros af spillerne.

“Silkeborg Ry Golfklub råder over to helt fantastiske baner, som klubben skal være meget stolte af. De fleste golfspillere ved eller har hørt, at Silkeborgbanen er blandt landets bedste, men jeg vil godt påstå, at Rybanen har potentiale til noget rigtigt stort. Det er lidt af en overset perle på det danske golfkort” siger Flemming Astrup, som er Promoter for Ecco Touren og Made in Denmark, og fortsætter: “Jeg synes, at banearkitekten Line Mortensen er lykkedes med at skabe et fantastisk layout, som er spilbart og udfordrende for spillere på alle niveauer. Under 2014 ECCO-Touren fik begge baners stand og layout ros på et sjældent højt niveau, og jeg vil godt påstå, at det er noget af det bedste, vi har set i hele tourens historie – så vi vil glæde os til gensyn i de kommende år.”

Også Long Drivers European Tour har besøgt Rybanen i både 2016 og 2017, og i august 2019 løftes banens standard yderligere med afholdelse af Challenge Tour, som spilles i august.

Design af Line Mortensen

Golfanlægget er designet af den internationalt anerkendte banearkitekt Line Mortensen, der har været med til at designe golfbaner i Spanien, England, Tyskland, Holland og Danmark. “Projektet i Ry er på mange måder unikt, ikke mindst pga. det bakkede terræn, som danner rammen for banen i den østlige del af Kildebjerg Ry.” siger Line Mortensen, som er begejstret for det nye anlæg i Ry.

Co-designer på golfanlægget er den danske topspiller Søren Kjeldsen, der for første gang var med til at designe et golfanlæg. Søren Kjeldsen har spillet på Europa Tour i mange år og har deltaget i turneringer verden over.

Du kan læse mere om golfbanens design her.

Fra kornmark til golfbane

I foråret 2010 startede arbejdet med det store anlæg.
Pay and Play banen blev indviet i 2011
Den store bane blev indviet i 2012.
Der er lavet et flot klubhus med restaurant og diverse faciliteter. Fra terrassen er der en fantastisk udsigt over området med Himmelbjerget mod vest. Læs mere om indvielsen af klubhuset her.