Visualisering - Nyt sundhedshus i Ry - Nodo Arkitekter skåret

Ry Sundhedshus udvider til tre etager

Byggefirmaet dinBOLI A/S fra Galten er totalentreprenør på en udvidelse af Ry Sundhedshus med en ny bebyggelse på tre etager. Projektet sker i samarbejde med blandt andet Fit & Sund-kæden, og dinBOLI søger lige nu investorer og lejere til det nye hus.

Det eksisterende Ry Sundhedshus i byområdet Kildebjerg Ry vest for Aarhus udvider nu faciliteterne med op til 1.375 kvadratmeter ny bebyggelse. Den nye bebyggelse bliver på tre etager placeret parallelt med Kildebjerg Alle og bygges sammen med den eksisterende bygning, så hele sundhedshuset får et samlet areal på 2.200 kvadratmeter.

Det nuværende sundhedshus råder over seks fysioterapeuter, en børnefysioterapeut, en kiropraktor, en massør og en psykolog, mens lægehuset i samme bygning har læge, periodevis uddannelseslæge og laboratorieassistent, sygeplejerske og sekretær. Tanken med det nye sundhedshus er at udvide det med yderligere faggrupper til gavn for kunder og patienter.

Fysioterapeuter glæder sig

En af behandlerne i det nuværende sundhedshus er Ry Fysioterapi, der ser frem til det kommende samarbejde med de nye naboer.
”Det skaber en positiv synergi at samle mange faggrupper et sted for både behandlere og patienter, og det tværfaglige samarbejde i ét og samme hus er helt perfekt. Vi kan udnytte hinandens fagligheder og styrker, og patienterne har stor glæde og gavn af, at så mange forskellige faggrupper er samlet samme sted,” siger fysioterapeut Michael Hald fra Ry Fysioterapi.

Han ser især et stort potentiale i den øgede tværfaglighed, fordi behandlerne lettere kan koordinere behandlingen, så eksempelvis lægen i huset kan henvise til forskellige supplerende behandlinger.
”Tværfagligheden gør, at det faglige niveau løftes for alle faggrupper, da alle har sin gang i huset og derved kan erfaringsudveksle. Det resulterer i, at det faglige fællesskab og samarbejde blomstrer, og det er samtidig medvirkende til at forbedre vores respektive forretninger. Mange erfaringsudvekslinger foregår i frokoststuen, ved kaffemaskinen eller over fredagsøllen,” siger Michael Hald.

Fit & Sund flytter ind i stueetagen

Den første lejer i det nye sundhedshus er kæden Fit & Sund, der flytter ind i den nye bygnings stueplan og får nye træningsfaciliteter på op til 750 kvadratmeter, hvoraf de 200 kvadratmeter ligger i det eksisterende sundhedshus. Fit & Sund har tidligere ligget på Ellemosen i Ry, og hos kæden er der stor glæde over det kommende samarbejde med sundhedshusets fysioterapeuter, diætister og praktiserende læger.
“Fit & Sund er et perfekt match til det nye sundhedshus. Vores vision er at samle fitness og sundhed under samme tag og gøre ambitiøs træningsfaglighed til centrum og forbindelsesled imellem relevante sundhedsfaglige udbydere. Træning er en vigtig del af behandlingen af mange sygdomme og gener, og med nye træningsfaciliteter får husets behandlere langt bedre muligheder for at sammensætte den rigtige træning til deres kunder,” siger medejer Michael Christensen fra Fit & Sund.

I det nye sundhedshus får Fit & Sund en cafe, der kan bruges som lokalt mødested, til at nyde en kop kaffe efter træningen eller bare danne rammen om nogle hyggelige timer.

Interesserede lejere søges

Totalentreprenør for opførelsen af det nye sundhedshus er byggefirmaet dinBOLI A/S fra Galten, der netop nu søger interesserede investorer og lejere til husets øverste etager.
”Sundhedshuset har masser af muligheder for speciallæger, tandlæger, fodterapeuter, akupunktører, zoneterapeuter, kinesiologer og lignende faggrupper, og vi kan i stor udstrækning indrette og tilpasse hvert enkelt lejemål efter størrelse og behov. Det vil sige, at en lejer som udgangspunkt ikke behøver at betale for flere kvadratmeter end højest nødvendigt,” siger adm. direktør Allan Laursen fra dinBOLI A/S.

Det nye sundhedshus får et godt indeklima og en fleksibel og mobil indretning, og der bliver fokus på fællesskabet i udvalgte fællesarealer. Lejerne får desuden stordriftsfordele, fordi huset får fælles køkkenfaciliteter, mødelokaler, reception, bogholderi og begrænsede omkostninger til telefoni, internet og kopiering.
”Sundhedshuset er meget attraktivt, og vi forventer en stor interesse fra potentielle lejere i den kommende tid. Derfor er det vigtigt, at man er hurtig, hvis man vil have et lejemål i huset,” slutter Allan Laursen.

Udover sundhedshuset råder dinBOLI over en byggeret på op til 1.700 kvadratmeter i samme karre til yderligere lokaler inden for sundhedsrelaterede formål, kontorfælleskab, liberale erhverv, udvikling og innovation.
FLERE OPLYSNINGER
Allan Laursen, dinBOLI A/S: 28256253 / al@dinboli.dk